Elektriker

Som privatperson är elektriker förmodligen den sortens hantverkare som du kommer ha mest kontakta med under livet. Oavsett om man bor i en hyresrätt eller äger sin bostad behöver man men jämna mellanrum hjälp av en elektriker. Det kan röra sig om enklare arbetsuppgifter som felsökning och installation av ny elektronik, eller omfattande arbeten som elstambyten och renoveringar.

På grund av detta är det viktigt att man har tillgång till en bra och pålitligt elfirma som man kan höra av sig till vid behov. Förslagsvis en lokal elfirma i närheten av din bostad, fast det beror så klart på var och hur du bor.

Vanliga problem med elsystemet

Enligt Mariapark El – som är en etablerad elfirma i Skåne med huvudkontor i Helsingborg – anlitas de oftast för följande uppgifter:

  • Byte av elcentral
  • Nätverksinstallation
  • Installation av laddboxar till elbilar
  • Installation av solceller
  • Felsökning
  • Diverse renoveringar (kök, badrum, stambyten)

Eftersom det finns så många olika anledningar till varför man kan behöva anlita en elektriker rekommenderas det att man hittar en firma som erbjuder en komplett service och har kompetens att arbeta på hela ditt elsystem.

Därmed slipper du förlita dig på flera firmor och kan istället skapa en personlig relation med din elektriker.

Anlita alltid en behörig elektriker

Det är av yttersta vikt att du endast anlitar behöriga elektriker. Som vida känt är elektricitet förknippat med direkt livsfara; dels kan man skadas direkt av elen och dels kan problem med ett elsystem orsaka brand.

På grund av dessa uppenbara risker måste alla elfirmor i Sverige beviljas en “AL-auktorisation” (tidigare kallat allmän behörighet el – ABL). Det är den svenska förvaltningsmyndigheten Elsäkerhetsverket som ansvarar över och tilldelar elbehörighet.

Du kan dubbelkolla om en elfirma har behörighet via Elsäkerhetsverket eller via elfirman själv; de ska nämligen kunna tillhandahålla en kopia på sitt certifikat.

I samma veva kan det vara bra att fråga om ett par referenser från tidigare kunder så att du kan säkerställa att firman erbjuder kvalitativa tjänster.

Vi är Sveriges äldsta golvfirma och har haft nöjda kunder i mer än 60 år.

Kontakta oss

Widéns Golvservice AB

Oavsett om ni enbart vill era golv slipade eller en helhetlösning där vi även målar/tapetserar era väggar kan vi vara er behjälpliga.

Kontakta oss

Letar ni efter någon som kan hjälpa er med golvslipning i Malmö med omnejd? Vi har lång erfarenhet och bred kompetens inom fältet.

© Copyright 2020. Alla rättigheter reserverade.