Vad du behöver veta om dimbara LED lampor

Vad du behöver veta om dimbara LED lampor

När det kommer till LED-belysning undrar många ofta om LED-belysning är dimbar. Det korta svaret på denna fråga är: Ja, LED-belysning är dimbar! Det finns dock några viktiga saker som du måste ta hänsyn till för att göra dina led lampor dimbara. Nedan har du ett par bra saker att ha koll på. 

Kontrollera alltid att glödlampan är dimbar

Alla LED-lampor eller glödlampor är inte dimbara, så det är viktigt att ta reda på om den är dimbar innan du köper den. Om du köper en lampa som kräver en glödlampa anges alltid om lampan är lämplig för LED-ljuskälla och om lampan även är dimbar.

Använd en LED-dimmerbrytare

Många antar ofta att de kan använda sin normala och vanliga dimmer för LED-ljus, men detta är inte möjligt i de flesta fall. Befintliga dimmerbrytare har ofta en lägsta effekt på 50W, men eftersom LED-lampor tenderar att ha lägre wattal än standardlampan när en glödlampa är ansluten till dimmerströmbrytaren kommer den inte att nå den minimieffekt som krävs och skulle förvirra dimmerbrytaren och göra att lampor börjar flimra, göra surrande ljud eller att de överhettas.

Vilken LED-dimmer ska du välja?

I dag så finns det flera olika LED-dimmerbrytare att köpa. Det rekommenderas att alltid välja den mest rekommenderade och lämpliga LED-dimströmbrytaren än de genomsnittliga billigare strömbrytarna där ute, eftersom en billig och dålig LED-dimmerbrytare tenderar att ha en kort livslängd. 

Elektronisk dimmer är idealiska eftersom de tenderar att vara mer universella och är lämpliga för alla typer av glödlampor som glödlampor, halogen- och LED-lampor. När du väljer dimmer se till att du är uppmärksam på den effekt som strömbrytaren klarar av, om du till exempel har en glödlampa med 100W måste du ha en dimmer som klarar denna effekt.

Du som vill köpa bra led lampor, som är dimbara, du kan göra det hos Lampornu!